Een ode aan… muur letters

Een hele leuke trend van dit moment zijn letters aan de wand van de kinderkamer. Je maakt de kamer snel persoonlijk door in vrolijke letters de naam van je kind op de wand te bevestigen. Andere woorden zoals “lief”, “stoer” en “slimste” zijn ook populair.
Het is heel gemakkelijk om zelf te maken of te versieren. Je koopt onbewerkte, houten letters en die ga je dan samen met je kind versieren. Elke letter een ander kleurtje. Als je zelf niet zo creatief bent, kun je ook versierde letters online bestellen. Je kunt dan kiezen welke decoratie je wilt hebben.
Het bevestigen van de letters is niet moeilijk. Meestal gaat dat prima met dubbelzijdig tape. Zorg er dan wel voor dat de ondergrond stof- en vetvrij is.

Letters aan de wand

Je kunt de letters op diverse plekken in de kamer ophangen, bijvoorbeeld boven de deur, boven de commode of boven het bedje. Het hoeven geen supergrote letters te zijn, je kunt kiezen voor kleine subtiele lettertjes.
Je kunt ook een klein haakje aan de letter maken en dan fungeren ze als kapstok. Dat is ideaal voor in de hal: elk kind heeft een kapstok in de vorm van zijn of haar eigen eerste letter van de voornaam. Dan is het gelijk overduidelijk waar ze de jas en tas aan moeten ophangen. In dat geval moet je de letters wel met schroeven aan de wand bevestigen, anders houdt het niet.

Welk lettertype kun je kiezen

Als je kiest voor letters van het materiaal MDF, heb je veel meer keus in lettertypes omdat MDF gemakkelijker te verwerken is dan hout. Je kunt de letters online bestellen. Je typt de door jou gewenste naam of tekst in en je ziet gelijk hoe dat eruit ziet in elk lettertype. Dat maakt de keuze gemakkelijker. Alhoewel… er zijn zoveel leuke letters! Dat is weer moeilijk kiezen.
De letters zijn heel vrolijk en sfeervol te combineren met platte houten wanddecoraties zoals vogeltjes, vlinders, sterren of natuurlijk autootjes.