Fotografie

Fotografie, wat is het ? Fotografie is niks anders dan het proberen te maken van ontzettend mooie foto’s van dieren dingen producten of mensen. Het kan ontzettend breed zijn waarvan jij als fotograaf foto’s van maakt. Daarnaast is het ook een smaakgebonden product wat iemand een mooie foto vind. Iemand kan een nudistische foto een mooie foto vinden terwijl een ander een hert in het wild een prachtig plaatje vind. Dit verschil is natuurlijk ook van belang wanneer jij fotograaf bent. Ook zijn er veel verschillende soorten en vormen van fotografie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Portretfotografie, Natuurfotografie, Landschapsfotografie, Luchtfotografie, Reportagefotografie, Sportfotografie, Reclamefotografie, Modefotografie, Erotische fotografie, Foodfotografie, Een waaier aan fotografische genres. Een kennis van mij doet bijvoorbeeld aan Bedrijfsfotografie Enschede.

De waaier aan fotografische genres

Dit houdt eigenlijk niks anders in dan dat er nog veel meer categorieën fotografie zijn. Deze andere categorieën kunnen ook  subcategorieën zijn van alle verschillende categorieën die hierboven benoemd zijn.

Foodfotografie

De foto’s in je kookboek of op sociale media zijn veelal gemaakt door mensen die het beroep foodfotograaf beoefent. Er zijn meerdere bedrijven die hier mee bezig zijn. Doordat ik zelf ook een ontzettend grootte passie voor foodfotografie heb, ben ik eens een dag meegelopen met Culinaire fotografie Deventer. Ik heb hier ontzettend veel van op gestoken en het heeft mijn hobby en passie voor foodfotografie alleen maar vergroot.

Luchtfotografie

Luchtfotografie is eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden. Het maken van foto’s van de lucht kan natuurlijk vanaf de grond, maar ook vanuit de lucht zelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto’s van uit een helikopter of een vliegtuig. Maar nu ook steeds vaker doormiddel van een drone.

Landschap fotografie

Voor landschap fotografie geldt eigenlijk precies hetzelfde. Er worden foto’s gemaakt van verschillende soorten landschappen. Er wordt door de fotograven geprobeerd het meest mooie plaatje te schieten van bijvoorbeeld de zon die achter de bergen verdwijnt waardoor de bomen een oranje gloed krijgen. Je bent vaak goed in het maken van landschap foto’s wanneer je continu op een hoog niveau foto’s maakt. Af en toe een lucky shot wordt gezien als geluk in plaats van kwaliteit.