Hoe maak je de beste vakantiekiekjes?

Vlieg jij binnenkort naar een zonnig vakantieoord? En neem je je telefoon of professionele camera mee om mooie vakantiekiekjes te maken? Lees dan snel verder. Wij vertellen je alles over hoe je de beste foto’s op vakantie kunt maken. Zo zullen jouw foto’s er professioneel uit komen te zien!

#1 Plan je fotomomenten vooraf

Je hoeft het niet op de dag en minuut te plannen, maar het is wel heel handig om voorafgaand aan je vakantie na te denken over de locaties die je allemaal wil bezoeken. En vooral, over wat voor soort foto’s je daar zou willen maken. Dan kan je je outfit en kledingkeuze hierop aanpassen. Lees je van tevoren goed in over de mooiste uitzichtpunten en ga op zoek naar de beste fotospots tijdens jouw kleinschalige vakantie naar de Costa de Lisboa.

#2 Vermijd drukte en plan je tijdstip zorgvuldig

De mooiste vakantiekiekjes maak je natuurlijk zonder al te veel mensen op de achtergrond. Daarom doe je er goed aan om jezelf te verdiepen in de drukste bezoektijden van belangrijke hotspots. In de ochtend is vaak een goed moment. Dan zijn er nauwelijks toeristen aanwezig en heb jij alle ruimte en tijd om je mooie foto’s te nemen. Dan kan je zelfs nog experimenten en spelen met de lichtinval.

#3 Beweeg op je foto’s!

De meeste mensen staan stil op foto’s. Maar wist je dat je de allermooiste foto’s maakt als je wat beweging toevoegt? Een foto oogt dan veel professioneler en natuurlijk. Je moet natuurlijk geen sprintje trekken. Subtiele pasjes werken het best. Probeer thuis maar eens vast voor de spiegel te oefenen.

#4 Experimenteer met diverse invalshoeken

Vakantiefoto’s worden vaak liggend of staand gemaakt. Maar er zijn veel meer invalshoeken van waaruit je professionele foto’s kunt maken. Probeer je camera bijvoorbeeld eens vanaf de grond te richten of zet je camera op zelfontspanner. Op Instagram en Tiktok kan je veel inspiratie opdoen en ideeën zien voor het maken van mooie vakantiefoto’s. Zeker als je voordat je op vakantie gaat al wat oefent, kan dit geweldige resultaten opleveren tijdens je vakantie op Tenerife.

#5 Fotografeer met natuurlijk licht

Voor de mooiste vakantiekiekjes, moet je gebruik maken van natuurlijk licht. Natuurlijk licht laat je foto’s er namelijk heel levendig uitzien. Let er wel op dat je niet tegen de zon in fotografeert. Rond zonsopgang en zonsondergang zijn ook mooie fotomomenten, die verbazingwekkende resultaten zullen geven!

#6 Gebruik hulpmiddelen voor je foto’s

Een inklapbaar statief is een handig gebruiksvoorwerp, wat je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Vooral als je alleen op vakantie gaat, is een statief een aanrader. Je kunt namelijk wel andere vakantiegangers om hulp maken bij het maken van je foto’s. Maar die hebben niet altijd hetzelfde idee als jou in gedachten. Met een statief, kun je je eigen idee tot in perfectie uitwerken. Daarnaast helpt een statief ook met stabiliteit en scherpte. Zo zul je niet snel bewogen of scheve foto’s maken.

#7 Uitproberen

Ben je in het bezit van een professionele camera en heb je al enige ervaring met fotograferen? Dan is het een goed idee om thuis alvast wat nieuwe technieken uit te proberen. Zo kun je bijvoorbeeld met een langere sluitertijd experimenteren voor bijzondere effecten op je foto’s.

#8 Nabewerking van je foto’s

Een goede nabewerking kan je foto’s tot next level brengen. Met het nabewerken, kun je je foto’s nog bijsnijden en de belichting aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld elementen of andere toeristen wegsnijden, maar ook spelen met filters voor mooie resultaten.

Voor de beste vakantiekiekjes is het dus belangrijk om je goed voor te bereiden en te experimenten. Je kunt deze tips voor iedere vakantie gebruiken. Of je nu naar het tropisch eiland Mauritius gaat of overnacht in een masseria in Italië. Veel plezier en succes met oefenen!