Design voor een praktische en creatieve kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer is één van de leukste werkjes voor een ouder. Er is heel veel keus in designs voor kinderkamers, met schattige meubels in vrolijke kleuren.
Dit zijn de punten waar je op moet letten bij het inrichten van een kinderkamer.

Verdeel de kamer in zones
Je kind gebruikt zijn of haar kamer voor verschillende doeleinden. Ten eerste is de kinderkamer natuurlijk om te slapen. Maar daarnaast zal je kind ook geregeld op de kamer spelen. Het is bevorderlijk voor de nachtrust als het speelgedeelte niet op het bed is. Als het kind speelt in een vast deel van de kamer, blijft het bed bestemd voor slapen.
Als er genoeg ruimte in de kamer is, kun je ook een zithoek maken met een mooie design stoel voor de ouders of grootouders om bijvoorbeeld voor te lezen. Zorg voor een kindvriendelijke fauteuil zonder scherpe hoeken of randen.

woonkamer inspiratie

Bergruimte heb je nooit teveel
Zorg voor voldoende bergruimte in het design van de kinderkamer. Behalve kleding is er natuurlijk veel speelgoed dat een plekje moet krijgen. Grote boxen, rieten manden of dozen zorgen ervoor dat je alles snel op kunt ruimen. Of dat je kind dat zelf kan doen natuurlijk.
Er zijn mooie ledikantjes verkrijgbaar met lades eronder. Het is een enorme ruimtebesparing om daar het speelgoed of de knuffels in op te bergen.

Speciale wanddecoratie
Je kunt één wand kiezen voor speciale versiering. Het geeft een speciale sfeer aan de kamer, vrolijkheid zonder dat het gelijk te druk wordt. Er is prachtig behang voor een design kinderkamer verkrijgbaar, bijvoorbeeld van het merk Ferm Living. Hierbij zijn mooie bijpassende gordijnen, kussens en kleden te koop.

Als alternatief voor bedrukt behang kun je ook kiezen voor muurstickers, hiermee verander je in een handomdraai de look van de kamer. Een prikbord is heel leuk voor iets grotere kinderen. Ze kunnen daar hun tekeningen en knutselwerkjes van school ophangen, of een bijvoorbeeld verjaardagskaart van opa en oma.